Kangasalan sanomat

Pyykkitouhua isä Kiljusen kanssa

Lajitelkaa pyykit erivärisiin kasoihin, täyttäkää pesukone tai pyykätkää nyrkkipyykkiä. Ripustakaa pyykit kuivumaan ja viikatkaa ne kaappeihin yhdessä. Mitä kivaa voisi askarrella puisesta pyykkipojasta? Mikä olisi hyvä palkkio koko pyykkiporukalle päivän puhteesta?

Lukuhetki Luru Kijusen kanssa

Rakentakaa peitoista maja ja kömpikää sinne porukalla lukemaan taskulampun valossa. Tai etsikää varjopaikka puun alta ja astukaa yhdessä satuun. Osaako teillä kaikki jo lukea? Mitä teillä luetaan? Mikä on kunkin lempitarina? Etsikää sanomalehdestä mukavin juttu ja paras kuva. Alkaako joku lehden otsikko oman nimen kirjaimilla?

Pullajuttuja Pulla ja Plättä Kiljusen kanssa

Ottakaa keittiö haltuun porukalla. Montako munaa pullataikinaan tarvitaan? Miltä kardemumma maistuu? Mistä vehnäjauho tulee? Miksi hiiva saa taikinan pullistelemaan? Ottakaa yhdessä selvää. Leipokaa pullaperhe tai koristelkaa pyöreät pullat kukin omalla tavalla. Olisiko perjantai pizzapäivä? Jospa leipoisitte peltipizzan ja jokainen saisi täyttää oman kolonsa omin herkuin.

Äidinkieltä äiti Kiljusen kanssa

Etsikää lehdistä, kirjoista, katukuvasta tai televisiosta tietyllä kirjaimella alkavia sanoja. Kuka keksii eniten S-kirjaimella alkavia kesäsanoja? Entä A-kirjaimella alkavia asioita? Jutelkaa perheenjäsenten nimistä. Miksi kukin on saanut oman nimensä? Liittyykö siihen tarinaa?

Pitäkää Mökö-hetki

Yhdessä nauraminen on kivaa, mutta aina ei jaksa iloita. Välillä on kiva mököttää. Jutelkaa siitä, millaista on olla kiukkuinen. Mököttääkö tumma pilvi? Itkeekö sade? Nauraako aurinko? Leikkikää hetki mököttämistä. Yksi teistä mököttää ja muut naurattavat. Kuka osaa mököttää pisimpään? Entä kuka nauraa heti? Saa kutittaakin, jos yhdessä niin sovitte.