Mobilian autokylä

Valokuvasuunnistus 

ma–to 28.6.–1.7.2021 klo 10–18 
Museon ranta-alueelle on piilotettuja kirjaimia, jotka etsimällä pääsee ratkaisemaan kuva-arvoituksen. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan yllätyspalkintoja. Palkinnoista ilmoitetaan voittajille henkilökohtaisesti sekä tapahtuman fb-sivuilla elokuussa.  
Vapaa pääsy!
Ikäsuositus: Ikäsuositus 7–12 vuotta, mutta soveltuu myös koko perheelle.  

Teitä rakentamassa -museokierros 
ma–ti 28.6.–1.7.2021 klo 11 
Koneita ja ihmisiä -näyttelyssä tutustutaan siihen, millaisilla työvälineillä teitä on rakennettu ja pidetty kunnossa eri aikoina. Millaisia tiekoneita tarvittiin, kun autot tulivat? Siirtotyömaaparakissa mietitään, millaista on ollut lähteä kauas kotoa tietöihin ja asua monen vieraan ihmisen kanssa samassa parakissa. Miltä tietyöt tuntuivat talvella, kun käytössä oli ainoastaan lapio? Mikä on ollut koneiden merkitys teiden rakentumiselle – ja miksi kanava- ja siltatyömailla on tarvittu sukeltajia? Opastuksen kesto noin 30 minuuttia ja opastuksen päätteeksi ratkotaan hauskaa salapoliisitehtävää noin 15 minuuttia. Ryhmän maksimikoko on 10 lasta. Varaa paikka opastukselle etukäteen Vello-varausjärjestelmän kautta osoitteessa https://vello.fi/mobilia/! 
Pääsymaksu: 3 €, sisältää mahdollisuuden yhteen 15 minuutin ajoon Rahtarit-liikennepuistossa samana päivänä kuin opastus. Opastusmaksu maksetaan paikan päälle saavuttaessa Mobilian kassalla. 
Ikäraja: 5–12-vuotiaille 
Onko tekemisen puutetta? Alapuolella näkyvillä videoilla opastetaan miten voit askarella Vessapaperirulla- tai pyykkipoika-auton.